Skovshoved tog guldet ved ES-cuppen

Selvom vinden under ES-cuppen lørdag den 20. august til tider var både fraværende og uforudsigelig, var hjemmebanefordelen ikke nok for Espergærdes unge optimistsejlere. Både i A og C-klassen, som der blev afviklet sejladser i, gik førstepræmien til en sejler fra Skovshoved Sejlklub, idet Sebastian Pieters vandt A-klassen og Malthe Boe tog guldet hos C-klassesejlerne.

”Vi havde en noget sløv start vindmæssigt og måtte faktisk skyde en af sejladserne af, men den kom heldigvis tilbage, og vi fik sejlet nogle gode sejladser. Desværre var vi ikke selv helt stærke nok, men vi fik dog en flot andenplads hos C-sejlerne,” sagde Niels Nielsen, som både er træner til daglig og som også har været med til at arrangere og afvikle regattaen.

Det var Espergærdes egen Philip Saabye, der fik sølv, mens hans hjemmebanekonkurrent Christian Nissen indtog en flot tredjeplads.

I alt var der 29 optimister til start på den flotte augustdag, og det er en nedgang fra de 47 deltagere, der sejlede ES-Cuppen sidste år. Niels Nielsen håber, at det på længere sigt igen bliver muligt at stille et større felt.

”Jo flere, jo sjovere. Men vi må nok se i øjnene, at vi nok heller ikke stiller særligt talrigt op, når andre klubber afholder mesterskaber. Og det kræver det nok, før at andre klubber for øjnene op for vores klub. Men nu hvor klubben også har fået nogle tera og feva-joller, ville det være sjovt, hvis vi også næste år kunne tiltrække sejlere ude fra og dyste i dem også,” siger Niels Nielsen.

Se alle resultaterne i excel-filen øverst i artiklen!