Søstjernen 19. august 2017

 

Lørdag den 24. august blev den traditionsrige kapsejlads Søstjernen gennemført. Der deltog 12 både, hvoraf 8 fra ES, 2 fra SSS, 1 fra Rå og 1 fra Nivå med Christian og Dora, som vi har glæde af i ES.
Ved planlægningen af banen var vi lidt udfordret af den meget lette vind, men på skippermødet enedes vi om at lægge banen med start ud for Espergærde havn til mærke 1 i SSS aftensejlads bane ud for Snekkersten Havn og så til mærke 4 ude i søen øst for Espergærde havn og tilbage til mål ved ES havn. Starten gik kl. 14 i stærk medstrøm, som det lykkedes 2 både (Mikimbo og Stormskaden) at tyvstarte i. De andre både kom af sted for spiler og lidt efter tyvstarterne efter at være vendt tilbage til start. 
Ved første mærke kom de første 4 både rundt med den lette vind og begyndte at krydse mod bøje 4. De næste havde ikke meget vind og drev nordpå, hvorefter vinden gik i nord, og det var tid til  at sætte spileren igen. De første 4 drev nord efter rundingen af mærke 4 og endte ud for Egebæksvang kirke og skulle så kæmpe mod strømmen for at komme over mållinjen, mens de næste havde mere vind og havde mulighed for at sejle en mere lige linie til mållinjen.

Så alt i alt en ikke særlig retfærdig sejlads, men meget spændende. Resultatet kan ses på listen, som kommer senere, men her de første både efter handicap:
1. Olga, Harald Holdstein/Jan Person ES
2. Excalibur, Hampus Pålson Rå
3. Stormskaden, Kjell Storm Hansen ES
Om aftenen blev der tændt op i grillen med meget stor deltagelse og hyggeligt samvær i vel nok sommerens bedste aften.